SheraTop®

ons duplex-systeem

De beste bescherming tegen corrosie is een duplex-systeem.
SheraTop® is het duplex-systeem van SHERART en wordt afgestemd op de eisen van de klant.

Wat is SheraTop®?

Met het SheraTop®-systeem zijn gesherardiseerde producten voorzien van een toplaag als poedercoating, PTFE, organische deklaag, etc.

Wat maakt SheraTop® bijzonder?

De eigenschappen van de gesherardiseerde zinklaag zoals ruwheid, hardheid en hechting zorgen voor de optimale basecoat van het SheraTop®-systeem.

Het microkristallijne oppervlak zorgt voor de verankerde hechting met de gekozen toplaag.

Deze combinatie maakt het geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals verlenging van de levensduur, decoratieve of functionele eigenschappen.

Waarom duplex met een gesherardiseerde zinklaag?

Topcoatings hechten zonder voorbehandeling uitstekend op een gesherardiseerde ondergrond. De gesherardiseerde basecoat is als zink-ijzerlegering onlosmakelijk verbonden met het basismateriaal. Hierdoor beschermt de zinklaag actief het basismateriaal.

Deze kathodische beschermduur is door de instelbaarheid van de laagdikte te beïnvloeden. Sterker nog, door de onderlinge verbinding ontstaat een synergetisch effect in de bescherming van uw product (“Lackunterwanderung”).

Wel duplex, maar geen SheraTop®?

De klant kan, zonder voorbehandeling, zelf de toplaag aanbrengen door middel van verven, spuiten, dip-spinnen, elektrostatische of kataforese technieken. Een toplaag kan zelfs na assemblage aangebracht worden.

SheraTop® in een maritieme omgeving?

In extreem corrosieve omgevingen, zoals C5-M volgens ISO 12944, zijn afgestemde duplexsystemen op basis van sherardiseren bijzonder geschikt.

Van SheraTop®– PTFE coatings is aangetoond dat zij een corrosiebestendigheid hebben tot 10.000 uren zoutsproeineveltest.

SheraTop®-systeem in de praktijk

  • Voor maritieme omgevingen biedt SHERART een SheraTop®-systeem aan met een corrosiebestendigheid tot 10.000 uren zoutsproeineveltest (SSN).
  • De automotive-sector maakt gebruik van gesherardiseerde duplex-systemen, mede door de goede hechtgrond, de dunne deklaag en temperatuurbestendigheid.
  • In chloor-houdende omgevingen zoals binnenzwembaden worden veelvuldig SheraTop® bevestigingsmaterialen toegepast.
Neem contact op

Waarom kiezen voor SHERART?

30 jaar ervaring

innovatief

ISO 9001 gecertificeerd

modern productiebedrijf